Özel gereksinimli bireyler Sinop’ta Özelim Projesi ile spor yapma imkanı buldu
gençlik ve SporMilli Eğitim Bakanlığı tarafından özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması amacıyla ülke genelinde uygulanan “Mutlu Çarşamba Projesi” kapsamında Sinop Valiliği tarafından yürütülen “Sinop’ta Özelim Projesi” ile bireyler, özel ihtiyaçları olan kişiler farklı branşlarda bir araya getirilebilir. sporyapma fırsatı buldu.
Gazi Çelebi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen proje kapsamında 24 antrenör ve 35 görevli, atletizm, badminton, masa tenisi, jimnastik, voleybol, el sanatları, tenis, müzik, judo, spor gibi branşlarda özel gereksinimli 103 kişiye eğitim verdi. güreş, yüzme ve basketbol.
Vali Mustafa Özarslan, projenin bu yılki bölümünün açılışında yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından özel gereksinimli bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlere aktif katılımını sağlamak amacıyla başlatılan “Mutlu Çarşamba Projesi”nin hayata geçirildiğini söyledi. “Sinop” illerinde faaliyet göstermek ve spor, sanat ve eğitim hayatlarına destek olmak. “Özelim Projesi” olarak yürütüldüğünü anlattı.
Özel bireylerin toplum için güç kaynağı olduğunu vurgulayan Özarslan, şöyle konuştu:
“Geleceğe inançla bakmalarını ve sosyalleşmelerini sağlayacak fırsatları onlara sunmak öncelikli görevimizdir. Bu kapsamda Manisiz Ömür Bakım Rehabilitasyon ve Aile Uygulama Merkezi, Sinop Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu’nda eğitim gören 103 öğrencimiz; Okul ve Meslek Yüksekokulu sportif faaliyetlerine, sosyal ve kültürel faaliyetlerine bu yıl da devam edecek. “Uzman öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz ve görev çalışanlarımız eşliğinde gerçekleştirilecek sportif ve kültürel faaliyetlerle hem eğlenecekler hem de öğrenecekler. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ailelerimize diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog eşliğinde destek vereceğiz. Projede görev alan tüm çalışanlara ve özel bireylerin ailelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, toplumun dezavantajlı kesiminde yer alan özel gereksinimli bireylerin spora, sanata, sosyal, kültürel ve akademik hayata daha fazla bağlı olması, yeni insanlarla tanışarak hayata ve topluma yeni bakış açıları kazanması gerektiğini söyledi. , mücadele ruhunu aşılayarak toplumun dezavantajlı kesime karşı önyargılarını ortadan kaldırmak. Bunu ortadan kaldırmaya yönelik bir proje yürütüldüğünü belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Özarslan, eşi Reva Beray Özarslan ve katılımcılar “Sinop Özelim” pastasını kestikten sonra özel gereksinimli bireylerle spor etkinliklerine katıldı.