Günümüzde neredeyse herkes bir akıllı telefon kullanıyor ve cihazını günlük olarak şarj ediyor. Bazen, acelemiz olduğunda, şarj süresini beklemek acı verici olabilir. Bu gibi durumlarda bazı kişiler daha hızlı şarj olması için cihazı uçak moduna alıyor. Peki daha hızlı şarj olabilmesi için telefonu uçak moduna almak işe yarıyor mu? Bir bakalım… ?
Kaynak: https://electronics.howstuffworks.com…
Bir akıllı telefonun diğer ağlarla iletişim kurmasını engellemek daha az pil tüketir mi?
Günümüzde neredeyse herkes akıllı telefon kullanıcısı. Araştırmalar, ortalama bir Amerikalının günde 4,7 saatini o küçük ekrana bakarak geçirdiğini gösteriyor. Bazı telefonların şarj olması saatler alır.
Telefonunuzdan uzun süre ayrı kalamıyorsanız size bir ipucu: Telefonunuzu uçak modunda şarj edin.
Şarj olurken telefonunuzu uçak moduna alın ki cep telefonunuz her zaman bağlantı kulelerine bağlanmaya çalışırken kullandığı enerjiyi kullanmasın. Bu sayede süreci yavaşlatmazsınız.
Nitekim telefonu uçak modunda şarj ederek şarj süresini kısaltmak mümkün.
Bunun nedeni, telefonunuzun normal moddayken daima baz istasyonlarına sinyal göndermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır. Uçak modundayken, telefonunuz muhtemelen konum koordinatlarınızı uydular yerine cep telefonu şebekesini kullanarak hesaplayan GPS tabanını kullanarak pille çalışmaya devam eder.
Ancak bu bir yere kadar işe yarıyor.
Coğrafi konum özelliği, telefonunuzun tamamen güç tasarrufu sağlayan uçak moduna geçmesini engeller. Yani telefon uçak modunda biraz daha hızlı şarj olsa da tam olarak güç tasarrufu sağlayamıyor. Pil konum bulmaya devam ediyor.
Telefonunuz kısa süreliğine de olsa daha hızlı şarj olur.
Uçak moduna geçtiğinizde radyo yayınlarının alımını kapatırsınız ve bunun sonucunda telefonunuz daha hızlı şarj olur. Ama çok fazla umutlanmayın çünkü çok fazla zaman kazandırmaz. Birkaç yıl önce yapılan bir testte, uçak modunun telefonun şarj süresini bir marka için yalnızca dört dakika, bir başka marka için ise 11 dakika kısalttığı sonucuna varılmıştı.